Uw klant
betaalt niet?

Informatie

Wanneer we met de opdrachtgever het dossier hebben beoordeeld sturen we binnen 24 uur, per post of e-mail, een sommatie. De debiteur krijgt vijf dagen na dagtekening van de sommatie de mogelijkheid om over te gaan tot betalen of, afhankelijk van de hoogte van openstaande som, een betalingsregeling te treffen.

Blijft de debiteur wederom in gebreke, dan benaderen we deze nogmaals. In de meeste gevallen is het probleem dan opgelost. Mocht de debiteur tijdens kantooruren niet telefonisch bereikbaar zijn, dan proberen wij het op een later tijdstip weer.

Als de debiteur ook hier geen gehoor aan geeft, dan zenden we per post of e-mail een tweede en laatste sommatie, met de aanzegging dat er een juridisch traject gestart zal worden.

Indien het mogelijk is (en het zinvol wordt geacht), dan vinden er ook huisbezoeken plaats om toch tot een constructief onderhoud te komen met de debiteur.

Uiteraard nemen wij zonder schriftelijke opdracht geen juridische maatregelen. We kunnen, zo nodig, een volledig verzorgd vervolgtraject in gang zetten zonder dat dit veel extra kosten met zich meebrengt. Voorafgaand aan een juridische procedure wordt altijd gekeken naar verhaalbaarheid en de leeftijd van de debiteur. Wanneer een rechtbank een vonnis uitspreekt is deze twintig jaar geldig. Mocht een debiteur op leeftijd zijn en ernstig financieel aan de grond zitten dan moeten we ons af gaan vragen of het behalen van een vonnis zinvol is. Wanneer het gaat om een jongere debiteur is een vonnis behalen in de meeste gevallen zinvol.

Het komt voor dat debiteuren uiteindelijk niet betalen. Om deze wanbetalers tot betaling te dwingen is er een vonnis van de rechter nodig. Hiervoor heeft Smid Emmen goede afspraken met derde partijen (advocaten en deurwaarders). Tegen een laag tarief, en in veel gevallen zelfs kosteloos, wordt de zaak dan toch nog netjes afgehandeld. De eventuele kosten zullen volledig worden verhaald op de debiteur.

Transparant

Wij zijn voorzien van een volledig geautomatiseerd systeem. Opdrachtgevers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week inloggen en de status van de ingediende dossiers bekijken. Op die manier bent u niet afhankelijk van onze openingstijden en zijn uw dossiers altijd voor u toegankelijk.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer